
Рецепти
Грис халва
Продукти:
1ч.ч. грис, 1к.ч. растително масло, 50гр. краве масло.
Сироп:
1,5ч.ч. захар, 3ч.ч. вода; пръчка канела, лимонова кора , 1к.ч. пудра захар за поръсване.
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган се поставя мазнината. След като се загрее, в нея се изсипва гриста и се бърка с дървена лъжица до получаването на златист цвят. Добавя се парче масло, отново се разбърква и се залива с предварително приготвения захарен сироп.
Десертът се похлупва, дърпа се от огъня и се задушава за 20 минути.
Грис халвата се сервира охладена, разрязана на ромбове и поръсена с пудра захар.
При желание може да се гарнира с печени цели орехови ядки и парченца круша .
Една рецепта от "Вкусът на Банско"