Конна езда за деца в Периволас

Лято в Периволас

Конна езда за деца в Периволас

Изберете конна езда като спорт за децата си

За децата конят идва от приказките за принцеси, спящи красавици и принцове. Той е символ на благородство, храброст и вярност. Децата обичат конете.

Конят е емоционален, също като децата. За да Ви позволи дори само да го погалите, трябва да спечелите неговото доверие. А доверието се печели със спокойствие, любов, грижа, хубав тон, уравновесеност, е и разбира се – с лакомство. 

За мнозина деца конят може да е плашещ със своите размери и поведение. Пак от приказките, конят не позволява да го язди глупак и човек с лоши мисли, но той може да бъде изключително верен приятел.

Конна база Периволас в село Бачево стартира лятото с месечни карти за езда за деца.

Те включват 10 посещения, при цена 23лв. на занимание с професионален инструктор.

Защо да изберете конния спорт?

Ползите от общуването с конете са многобройни за психическото здраве на децата

общуването с конете балансира децата. Не е за чудене, че и най-буйните тийнейджъри, които отказват да говорят с родители си, често с любов правят това с конете или други животни,

Конната езда учи децата да не прибързват, да внимават, да се замислят и да предугаждат желанията и поведението не само на животното, но и на хората с които контактуват, 

Ездата развива чувство на уважение и респект, 

Ездата вдъхва увереност и смелост на децата, че могат да се справят с предизвикателствата, които ги спохождат, така както овладяват движението на своя кон,  

Ездата заостря вниманието към околната природна среда,

Ездата изисква концентрация и така по естествен път от главата излитат натрапчивите мисли.  

Конете на Периволас са обучени за езда от деца

Те са добре отглеждани, живеят на свобода и се отличават със спокоен характер.  

Практиката показва, че ездачите често избират конете по собствения си темперамент. Децата лесно познават своето любимо конче, напътствани от професионалните инструктори на Конна база Периволас.

Ездата като спорт има важно значение за физическото здраве на децата

Съвременният начин на живот, свързван със застояване пред телевизор, компютър и дистанционно обучение, увеличава процентът на децата с гръбначни изкривявания и болки. 

Как помага ездата?

  • Ползи за гръбначни стълб,

Равномерният ход на коня, предизвиква в същия такт движение на ездача. За целта той активира мускулите на цялото си тяло.  За да не тежи като брашнен чувал върху седлото, ездачът трябва да използва краката си като „амортесьори“ , да изправи гръбначния си стълб и с лекота да поема вълната от движението на коня, да внимава и да балансира, здраво държейки юздите в ръцете си. Така ездач и кон се сливат в едно цяло, а ползата за физиката на малкия и на големя човек е гъвкава, красива и балансирана стойка.

  • Контрол на теглото,

При активна езда, човек натоварва цялостно своето тяло. Според специалистите калориите, които се изразходват при движение на коня в тръст за едно и също време, се равняват на изгорените калории на човек при тичане или каране на колело.

Комбинацията от физически усилия и емоции повишава адреналина в кръвта; кръвообращението в човешкото тяло се стимулира, засилват се метаболитните процеси. Редовното практикуване на езда от деца предпазва от затлъстяване и болести, свързани с отделителната система.

  • Превенция срещу сърдечни заболявания,

Сърцето е най-работещият и най-силен мускул в човешкото тяло.  Ездата съдейства за добрата кондиция на сърцето, чрез поддържането на мускулите на цялото тяло,  усилване на сърдечния ритъм и кръвообръщението.  

Безопасност при езда

Инструкторите по езда на Конна база Периволас са отлично подготвени за дейността, която извършват.  В голямото семейството на Периволас живеят и работят три поколения професионални ездачи: Иван и Виолета (родоначалници), Пепи и Мария (деца), Гергана и Ванеса (внуци). 

Децата, спортуващи в Конна база Периволас получават необходимото обучение по безопасност и предпазна екипировка. Работата е индивидуална или в малки групи.

В конна база Периволас се извършва и хипотерапия- лечебна езда.

Адрес

с. Бачево Конна база Периволас

Телефони

+359885520162

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.