Сирене Козле

Механи, ресторанти, мезета

Сирене Козле

"Козле" е марка за производство на здравословни и чисти храни от козе мляко, произвеждани в собствена ферма и мандра в Банско. Стадото на фермата е от рядката и застрашена от изчезване порода- дългокосместа коза, чиято продукция е малко, но с изключително добри показатели.

Храненето на животните е смесено – оборно за около 4-5 месеца през зимата и пасищно- през останалия период. Зимата се хранят основно със сено, листникови фуражи- върба, топола, дъб и концентрирани фуражи- основно зърно, царевица, овес, пшеница. През пасищния период козите се хранят с трева в подножието на Пирин планина и се подхранват с ечемик и царевица.

Фирмата използва  чисто българска технология за производство на сирене и масло без добавки. 

Изпълняват се индивидуални заявки за качествено козе мляко и сирене, които са  подходящи както за пряка консумация, така и за използване в различни готварски рецепти. 

Фирма “Козле” е член на  Асоциацията на дългокосместите кози.

Ползите от козето мляко са незаменими за здравето на малките деца. Козето мляко е най-близко до майчиното. То се усвоява от организма за около 20 минути, за разлика от овчето и кравето, които се усвояват за около 6-7 пъти по-дълго време.

Козите са едни от най-чистите животни- хранят се с около 40 вида билки, избират най-хубавата храна - връхчета, пресни листа, пъпки, билки, дори цветя. 

Продуктите от козе мляко понижават холестерола, препоръчителни са при храносмилателни разстройства и укрепват костната система.

В козето мляко се съдържа  пет пъти повече В12, повече калций, желязо и кобалт в сравнение с кравето. Още от древността то е познато като средство за укрепване на имунната система и естествен антибиотик, като средство за успокояване на нервното напрежение. 

Козето мляко предпазва зъбите от кариеси и съдейства  за изграждане на здрав зъбен емайл. 

Поради добрата му алкална реакция, добре повлиява на диабет, артритни, ревматоидни и чернодробни  заболявания.

Високото съдържание на силиций, произхождащ от корите на дървета и храсти, разкрасява кожата и косата, заздравява ноктите. 

Консумацията на козе мляко не довежда до образуване на газове, обриви и гадене, не предизвиква алергии.

Адрес

гр.Банско, ул.”Георги Ковачев”№27

Телефони

+359 897 032410
+359 895 607249

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.