
Рецепти
Яйца по бенедиктински
Вариант на популярната рецепта с използване на колбаси „Деликатесен”
Необходими продукти за една порция
- 3 кръгли хлебчета;
- 1 яйце;
- 8 парченца тънко нарязан бански бут, марка „Деликатесен”;
- 8 парченца тънко нарязано филе „Елена”;
- Микс от кълнове и домати, нарязани на кубчета.
Сос Холандез
- 2 жълтъка;
- 80 грама краве масло;
- 1 супена лъжица лимонов сок;
- ¼ чаена лъжица бял пипер.
Начин на приготвяне
От тънка филийка хляб с ринг се изрязват кръгчета. Намазват се от едната страна с масло и се поръсват леко с червен пипер. Запичат се във фурна или на хоризонтален тостер само от горната страна, за да получат приятна хрупкавина.
Приготвяне на сос Холандез:
Жълтъците се разбиват на водна баня, след което към тях се добавя при непрекъснато бъркане 1 супена лъжица хладка вода, лимоновия сок, ½ чаена лъжица сол, смлян бял пипер. Финално се добавя кравето масло. Сосът се бърка до пълна гладкост и се оставя на топло до приготвянето на всички съставки на сандвича, като периодично се разбърква.
В съд с гореща, но не вряща вода, в която има 1с.л. оцет, се счуква внимателно и в близост до водната повърхност едно яйце. Яйцето за няколко минути /3 мин./ се забулва. Яйцето се изважда с решетъчна лъжица и се отцежда.
В широка чиния се поставят едни над други резенчета от бански бут и филе „Елена”, отделени с кръгчетата препечен хляб. Завършекът най-отгоре е забуленото яйце. Аранжира се със свежа гарнитурата.
Преди сервиране сандвичът се залива със сос „Холандез”
Да Ви е сладко!
Адрес
гр. София, бул. Околовръстен път 133
Телефон
+359889134483
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.