Винен туризъм

Шатото сред лозята

Красиво погледно място, откриващо панорама към котловина, обгърната от високи планини. Запомнящи се изгреви и залези, беломорски бриз и изненадващи с палитрата си сезони.

Шатото на винарска изба Рупел разполага с дегустацинна зала с капацитет 40 места. Тя е подходяща за организиране на срещи, тиймбилдинги, празненства и др. С предварителна резервация се предлагат винени дегустации и възможност за запознаване с местните кулинарни традиции. Хората от село Долно Спанчево се славят със своето трудолюбие и райски градини.

Винени дегустации се осъщестявват и във фирмения магазин към избата. Лесно ще го разпознаете, пътувайки по стария път за Мелник. Освен собствени вина на най-добри цени, тук можете да закупите качествени и различни продукти на местни производители. Магазинът е своеобразен информационен център за дестинацията на Долината на Струма. Предлагат се туристически карти, книги, сувенири.

Препоръчваме Ви посещение на избата по време на празника Трифон Зарезан /14 февруари/, когато  освен пресъздаване на традицията по зарязването на лозята и избирането на цар на лозето, околността се оглася от виртуозите- зурнаджии на Семир и танците на самодейците от село Кулата.

Работно време на фирмения магазин:

всеки ден от понеделник до неделя

Летния сезон: от 10:00 до 18:00 ч.

Зимен сезон: от 09:00 до 17:00 ч.

www.rupel-wine.com

Адрес

с. Долно Спанчево, община Петрич

Телефони

359 2 87 32 480 +359 887 612 578

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.