Винария, Фудтех и Агра в Пловдив

Събития

Винария, Фудтех и Агра в Пловдив

Какво да очакваме- интересно, полезно и любопитно 

Международният панаир в Пловдив е домакин на най-голямото изложение за вино, храни и технологии, земеделие в България с широко международно представяне. 

Градът на виното и приза "Златен ритон"

127 изби от България и Европа участват във виненото изложение. Предлагат се дегустации и преки срещи с винопроизводителите. 

Интересно от изложението „ФУДТЕХ“:

Детското хранене е основна тема, която ще се дискутира по време на Международната конференция за храните на 22 февруари. По инициативата на Националния съюз на хлебарите и сладкарите и Асоциацията на месопреработвателите се организира  „Сладка игра с вкусна храна“ - занимание за деца, даващо знание за полезността на храната- 

„Диамантът на гората“ или гъбата „чага“ от Сибир в борбата с коварните онкологични заболявания. Нейните лечебни качества са признати от международната лекарска общност. По време на изложението ще може да бъде закупена във вид на чай, течен и сух екстрат

Български деликатеси без аналог- колекция от сирена от овче, козе и краве мляко с трюфел или манатарки

Щанд на Университета за хранителни технологии или как образованието се интегрира с бизнеса

„Вкусовете на Италия“- представя специалитети и вина от Сицилия. Богата кошница от хранителни продукти включва: биоконфитюри от цитруси, пастети и консерви, разработени по иновативни технологии. Интересни са плодовете, сок и сорбе от кактус и нещо невероятно- бира от кактус. Посетителите на изложението ще могат да вкусят популярното „сицилианскотороне“. Освен това: кафе, чай ,напитки, макарони, сосове, сирена, колбаси и др.

Фермерски пазар на българските производители ще конкурира с продукцията си щанда на Италия

От изложението АГРА:

Системи за дигитално земеделие - представят се 15 световни новости. Една от тях е биоскенерът на бъдещето – пътна карта, която проследява дали земеделски, хранителни или фармацевтични продукти са създадени според изискванията на биопроизводството, за да бъде елиминирани фалшификатите.

Демонстрация на онлайн платформа за търговия със зърно,

Световна иновация - оборудване за акустичното замразяване, запазващо напълно качествата на суровините и храните. 

Демонстрация на продуктите на Института по криобиология и хранителни технологии: синьо вино, диетичен шоколад и сладкиш линцер с екстракт от водораслото спирулина, притежаващо антиоксидантни и билогично активни свойства. 

Работно време: от 9 д о18:00ч. ,а в неделя– до 14:00ч.

Вход: 7лв. /възрастни, 4лв./деца

www.fair.bg

Адрес

гр. Пловдив, бул."Цар БорисIII- Обединител"

Телефон

+359 32902426

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.