Международно изложение Ваканция и СПА Експо София

Събития

Международно изложение Ваканция и СПА Експо София

Обединява държавни институции, туристически браншови организации, общини и туристически бизнес с цел представяне на България и разнообразните възможности за туризъм. Форумът е средство за диалог и обмяна на добри практики. В Балкански аспект, може би това е най-широката регионална среща, доказваща, че туризмът е мощно средство за сближаване и културно споделяне, съпътствано от не малко икономически ползи.

Под патронажа на Министерство на туризма и община София, участват всички браншови организации: Българска асоциация на туристическите агенции, Българска асоциация за алтернативен туризъм, Българска асоциация за балнео и спа туризъм, Българска хотелска и ресторантьорска асоциация, Сдружение туризъм на българските туроператори и агенции, Асоциация на екскурзоводите в България, София туристически регион.

Организатор: ПРИМ ЕКСПО

Многобройно е представителството на българските общини.

В тяхното пространство участват местните туристически сдружения- знак за партньорство между държавата и бизнеса. Сред тях община Кюстендил представя своя Съвет по туризъм като действащ орган. Традиционно забележителен е щанда на Общинското сдружение „Царевград Търнов“ на старопрестолния град Велико Търново и общинското предприятие „Теризъм“ на община София. 

Новост е представянето на Сдружението за развитието на черноморския гастрономически туризъм, с идеята да представи на света интересната черноморска кухня, като опозиция на силно налагащата се италианска и средиземноморска кухня по нашите географски ширини. 

Балкани

Гърция се представя с регионите си: Централна Македония, Източна Македония и Тракия, Тесалия, Тасос

Все повече българи пътуват в Сърбия. Това се отчита от Националната туристическа организация на страната и те са се постарали да организират своето „войнство“ с пълна солидарност на браншовите организации на: Димитровград, Бела Паланка, Крушевац, Пирот, Ниш, Белград, Златибор, Враня, Сокобаня, Войводина, Лесковац, Власитине, Чачак, Кралево, Пролом баня и Луковска баня и др.

Интересна е посоката на развитие на медицинския туризъм в Турция с представянето на дузина медицински центрове.

Участва и туристическия борд на Загреб, Хърватска

Европа

Европейското представителство включва фирми от Италия, Испания, Великобритания, Литва, Русия.

Екзотика

Сред екзотичните дестинации посетителите ще могат да направят директни срещи на: щанда на Иран, Шри Ланка, Нигерия, Индия, Куба, Малдиви, Обединени Арабски Емирства, Доминикана, Мексико и Виетнам.

В Зала 3 на Интер Експо Център ще се прожектират филми от Международния тур филм фест „На източния бряг на Европа“

Изложението в цифри: 

Над 380 компании от 25 страни

Над 20 000 професионалисти и посетители 

Над 60 дестинации и туристически региони 

Над 50 събития в съпъстващата програма 

Отворени врати:

14  и 15 февруари: 10:00 – 19:0 

16 февруари: 10:00 – 16:00

ВХОД СВОБОДЕН

www.holidayfair-sofia.com

Адрес

Интер Експо Център София

Телефон

+359 2 865 72 65

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.