Дни на отворени врати на винарските изби в Мелнишкия край

Събития

Дни на отворени врати на винарските изби в Мелнишкия край

Всички са поканени!

Винарните в Мелник за поредна година се обединяват с любов към земята, виното и традициите в празничния уикенд на Св. Трифон Зарезан. Участват 11 изби, като към тях достойно се присъединява единствената изба от другата страна на Пирин, край долината на река Места- Uva Nestum ,  град Гоце Делчев

Не пропускайте веселбата и възможността да се насладите на природата и културните забележителности в Югозапада! 

За начало

Набележете предварително от коя винарска изба ще започнете своя винен тур и в кой ден,  защото ритуалното зарязване с водосвет при всички е от 11:00ч. в събота на 15 февруари. Изключение са  избите Златен Рожен, които ще спазят традицията за 14 февруари от 14:00ч. с богата фолклорна програма: Карамфил Божиков и Ансамбъл „Празник“  и Орбелия в село Коларово

След зарязването в СЪБОТА започват тържествата от 11:30ч. 

1. Във Вила Мелник, с. Хърсово организират концерт,  фермерски пазар и барбекю с греяно вино. Гостите се поканват да извадят от старите ракли български носии и да се присъединят към голямото хоро.  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или се обадете на 0884 840 320.

2. В Орбелус, с. Кромидово  по традиция гостоприемно посрещат с Елена и Яне  от „Леб и Вино“

3. Златен Рожен, Капатово от 14:00ч. - Празнична програма на клубовете от Общински детски комплекс „Петрич“ с много разнообразни танци, ритуали и изненади. 

Ритуално зарязване на лозята, барбекю на открито и местни специалитети от региона 

4. В Рупел, с. Долно Спанчево  се организира кулинарна изложба с конкурсен характер и благотворителна цел, барбекю и греяно вино. За настроението на гостите ще се погрижат Русалиите от Петрич, танцовият  състав „Македонци“ от село Кулата и изгряващите звезди на Югозапада – певиците Катерина и Зорница Стоянови. 0887612578, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

5. Аугео Фемили Естейт, село Враня- гостува  Фолклорен танцов театър "Найден Киров" от град Русе ‎‎(https://www.facebook.com/fdtnaidenkirovbg/ )‎

6. Либера естейт Хотово

7. Орбелия, с.  Коларово-  дегустации и вкусно изживяване в избата в село Коларово Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или да ни позвъните на: ☎️ 0889 71 72 41.

8. Виа Верде

9. Градини  и лозя Капатово

Безплатни винени турове и дегустации от 10:00 до 16:00 часа във всички участващи изби 

Акценти

14.30 ч. /15,02, Професионална вертикална дегустация на пет реколти бяло вино от сорта Тамянка в шатото сред лозята на Винарска изба Рупел. Лектор и водещ дегустацията Екатерина Александрова Петрова . Вход безплатен! Местата са ограничени, за предварително записване 0887612578, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

‎14:30-15:00 /15,02, Паралелна дегустация на три реколти Аугео Мелник 55 и две реколти Аугео Руен

Вила Мелник. Дегустация на новите реколти бели и розета, и млади червени вина през целия празник

Важно! 

Познатият път за Мелник е в ремонт. Следете указателните табели. 

Посоки:

1. От магистралата се отбивате към село Ново Кономлади и Хърсово- Мелник

2. От магистралата до отбивате към село Марикостеново или с втори вариант - за село Кулата, след което продължвате към с. Долно Спанчево и винарна Рупел- подпланниския път към Мелник

3. От магистралата се отбивате към град Петрич- село Коларово , Винарна Орбелия

Вашият екскурзовод в Долината на виното

Ние от Арт Идея Бг сме Вашият опитен гид в Долината на виното. Доверете ни се, за да прекарете един изпъленен с емоции и интересни посоки уикенд в Мелник.

Изпратете запитване за организиране на кулинарен, културен и винен тур в Мелник!

Адрес

гр. Банско, ул."Стурма"2

Телефон

+359887769946

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.