DiVino Taste 2018, Интер Експо Център

Събития

DiVino Taste 2018, Интер Експо Център

DiVino Taste 2018 е на по-просторно място- Интер Експо Център София, с повече участници, с по-богата и интересна програма. Събитието е празник на българското вино, директна среща с производители, търговци и винени специалисти. 

Представят се всички региони с общо 70 изби:

Долината на Струма с 15 изби, Черноморие с 12 изби, Сакар със 7 изби, Източна Тракия- 14 изби, Западна Тракия- 10 изби, Дунавска равнина- 6 изби, Северозапад- 3 изби, Розова долина- 1 изба, други-2.

В глобален аспект посетителите могат са се включат в специални майсторски класове:

„Елитът на германските вина“; Северна Италия, Фриули- култовите бели италиански вина; Шампанско розе; „Грузия- люлката на виното“; „Риоха-стар и нов стил“; „Великите тероари- Австралия“

Ново! DiVino.Taste 2018 представя: вина, които ще се помнят дълго

Fine Wine Corner

Зона, в която ще се представят над 50 селектирани български вина от най-висок клас, редки и ценни бутилки, наградени, стари реколти, вина с енотечна стойност. 

Дегустацията на вина се организират срещу кредити от електронните DiVino карти, а броят кредити е различен за всяко вино. Дегустационната доза за вината от Fine Wine Corner e 30 мл.

DiVino.Taste 2018 представя: Коя е най-подходящата чаша за всяко вино?

Защото,

Големината на чашата и широчината на отвора определят ъгъла, под който виното попада в устната кухина, а от това зависи как ще възприемем вкуса. Ние долавяме вкусовете сладко, солено, кисело и горчиво чрез зони разположени върху различни участъци от езика. Това означава, че именно ъгълът на изливане има голямо значение за вкуса на виното.

Презентацията на чашите за вино „Ридел“ /Riedel/ с дегустацията на три класически сорта е в съботния ден от 16:30ч. в зала „Вихрен“, с цена 30лв.

За любители на книгите, представяне:

Каролайн Гилби: "The wines of Bulgaria, Romania and Moldova" /неделя, 14:00ч./

Бъдете сигурни, че един ден няма да Ви бъде достатъчен за DiVino Taste 2018. Вземете си пакетен билет с отстъпка до 21 ноември.

Билети:

3 дни: 24лв. или 33лв. на място

2 дни: 19лв. или 24лв. на място

1 ден: 12лв. или 16лв. на място

https://2018taste.divino.bg/

Още по темата: 

DiVino посока

Адрес

Интер Експо Център София

Телефон

359884940748

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.