Денят на майката Земя- 10 декември

Събития

Денят на майката Земя- 10 декември

Денят на майката Земя всяка година се отбелязва на 10 декември.

Идеята за честването е на движението Slow Food в Италия. Кампанията цели да привлече внимание върху земята и хората. Как се използват природните ресурси, каква храна консумираме и как оцеляват в света на глобализацията и световните хранителни вериги местните производители. 

Денят повдига въпроса за връзката на фермерското производство с пазара, а също и за цената на така нареченото биопроизводство. До колко оправдана и до колко спекулативно е всичко, което виждаме с този етикет. Акцентира се на доверието и чисто човешките взаимоотношения. 

Фермерството се възражда и ние търсим директната връзка с производителя.

Глобалните проблеми с човешкото здраве, разрухата на природата и унищожаването на биоразнообразието и от друга страна- диктата на едрото заводско производство и супермаркетите, свръхпроизводството и липсата на разнообразие, поставят на дневен ред директната връзка с производителите. Кризата на съвременното общество, на безчовечието и в крайна сметка на бедността могат да се решат  с връщане назад, там където сърцето, разумът и трудът от собствените ръце, носят здраве. Там, където има доверие, познанство и човешка връзка.

Ако Вие сте собственик на ферма или земеделски производител, свържете се с нас!

За честна,  истинска и добра храна!

Още по темата:

Фермата близо да нас!

Адрес

гр. Банско, ул. "Струма"2

Телефон

+359887769946