Събития

Брежани участва в Terra Madre 2018

СДРУЖЕНИЕ „ХОРА И ТРАДИЦИИ“ ПРЕДСТАВЯ БРЕЖАНСКИЯ КЕСТЕН И БИО ПРОДУКТИ 

НА СВЕТОВНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ Terra Madre В ТОРИНО, ИТАЛИЯ

Сдружението организира от 2010г. Празникът на брежнаския кестен и редица инициативи за запазване и подновяване на кестеновите гори, за подпомагане на местните хора със запазване и популяризиране на техните кулинарни и културни традиции.

Тера Мадре е най-голямото международно събитие, посветено на храната. Тази година темата е Food For Change, вдъхновявайки всички да обърнат внимание на това по какъв начин се храним и как нашият избор на храни оказва влияние върху нашето здраве, обществото и околна среда.

Terra Madre Salone del Gusto се организира от световното движение Slow Food, което обединява международни производители, общности, готвачи и посетители в тържеството за добра, чиста и справедлива храна.

Slow food e създадено в Италия през 1989 г. от социолога Карло Петрини. Името е протест срещу "фастфуд" стила на живот и обобщава стремежа на СФ да загърби бързото хранене като символ на ред проблеми на съвременното човечество: индустриална безличност, количества без качество, живот без удоволствие. Мотото на СФ е "Вкусно, чисто, честно", логото – охлювче.

Terra Madre Salone del Gusto ще включва многобройни събития, включващи международен пазар, конференции и форуми, дегустационни семинари, училища за готвене и интерактивни маршрути!

Брежански кестени в мед от билки, сладко от боровинки, къпини и малини ще представи сдружение „Хора и традиции” с помощта на Югозападно предприятие Благоевград. Те ще бъдат изложени на общ български щанд наравно с продукти на прочутите куртовоконарски чушки и домати, синьо сирене, млечни продукти, нафпавок от Горно Драглище, еленски бут и други.

Адрес

село Брежани

Телефон

+359885381200

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.