Талиатели Море и планина

Рецепти

Талиатели Море и планина

Необходими продукти за 4 порции:
400гр. паста /талиатели, спагети/
800гр. пресни калмари, нарязани на шайби, скариди
2 скилидки чесън
2 домата
1 връзка магданоз, зехтин, сол , черен пипер

Начин на приготвяне:
Скаридите се измиват и се слагат в тиган заедно с черупките. След като се „отворят” се изваждат от тигана и се обелват.
На средно силен огън в тигана се слага зехтин, ситно нарязания чесън  и след като чесънът си отпусне ароматите- калмарите. След 2-3 минути при бавен огън се добавят скаридите, ситно нарязаните домати, сол и черен пипер на вкус. Ястието се готви под капак около 20 минути, време през което може да бъде сварена пастата.
Сварените талиатели се прецеждат и добавят към соса с морските дарове. Разбърква се всичко и след минута е готово за сервиране.
 
Важна препоръка: не забравяйте за бялото вино на масата!