











Рецепти
Кюфтенца от коприва
Необходими продукти:
400гр. свежа пролетна коприва
100гр. сирене
2 яйца
50гр. хлебни трохи
Галета за паниране
Млечен сос:
1 кофичка овче кисело мляко „Велес”
Кутийка майонеза, 2 скилидки чесън, щипка сол и черен пипер за поръсване
Начин на приготвяне:
Копривата се слага в купа и попарва с гореща вода. Отцежда се след 5 минути. Нарязва се на ситно. Към нея се добавя натрошеното сирене, хлебните трохи и яйцата. Сместа се разбърква добре. Оформят се малки кюфтенца.
В тиган се нагорещява олио, след което температурата се намаля до срено ниво. Кюфтенцата се овалват в галета, толкова колкото поемат и изпържват в мазнината. Изваждат се върху хартия, за да се попие мазнината от пърженето.
Кюфтенцата от коприва се сервират с овче кисело мляко или пък предварително приготвен млечен сос.
Една рецепта от „Кетеринг- Теменужка Тасева”, Благоевград