Розе Уайн Експо Казанлък

Предстоящи събития

Розе Уайн Експо Казанлък

Розето със своят невероятен цвят, аромат и вкус напомнят за фриволността на младостта, за безгрижно лято и романтика. Розе Уайн Експо е за винари и винопочитатели и единствен по рода си форум на Балканите. "Златният киликс" е приза, който получава най-забележителното розе на фестивала. 

Rose Wine Expo е част от големите празненства посветени на розата- емблемата на България. 

Фестивалът на розата в Казанлък е основан през 1905г. Той започва на 10 май и в продължение на месец се превръща в сцена за култура и изкуство. Кулминацията на тържествата са на 1 и 2 юни, когато в ранната утрин се осъществява ритуала по розобера, коронясва се Царица Роза и целия град се изпълва от пъстро карнавално шествие.

Долината на тракийските царе

Винопочитателите могат да посетят забележителната Казанлъшка гробница, както и винения маршрут „Долината на тракийските царе“. Информационният център се намира в село Шипка. Проектът социализира около 10 гробници на тракийски владетели. Тракийската култува архитектура е интересна за почитателите на древните цивилизации. 

Историческият музей и галерия на Казанлък

Препоръчваме посещение на Историческия музей в Казанлък, в който могат да се видят много интересни експонати от различни исторически периоди и богата експозиция на Градската художествена галерия. 

Съпътстваща програма

Съпътстващата програма включва: Международен фолклорен фестивал, конкурс за Мини Царица Роза и Мис Долината на розите, фото-пленер, улицата на занаятите, конкурси за детска песен, Националното надиграване „Тъпан бие, хоро се вие”, Националния Зумба-маратон и други.

https://rosewine-expo.com/

Адрес

гр. Казанлък, ул. "Христо Ботев" 60

Телефон

+35943187090

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.