Нашият избор

Винарска изба Виа Верде

Винарска изба Виа Вреде
Гр. София, 1164, ул. Синчец 5, ет.1
Тел: +359 884 025 501

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 
Брандът VIA VERDE (в превод "Зелен път") се заражда през 2013г., oснован на философията за пълноценен начин на живот и стремеж към реализиране на пълния потенциал, постигайки баланс с природата. Така, в продължение на следващите две години на един слънчев хълм, близо до град Сандански са възстановени с много труд и желание първите 80 дка лозя. С разширяването на лозовите масиви се планират нови насаждения с по-необичайни за района бели и червени сортове. В близост до лозовите масиви ще се ситуира и винарната. До изграждането на собствена база Виа Верде извършва винифицирането в партньорство с колеги от района на гр. Сандански.
 
Виа Верде дебютира смело на пазара през пролетта на 2015г с първите си две интересни и свежи вина от реколта 2014, произведени от отглежданите към момента традиционни червени сортове Мерло, Каберне Совиньон, Сира и емблематичния Мелник 55. През есента представят и две чистосортови отлежали вина в серия Motif, които очароват с харакера си и биха били прекрасен добавък в колекцията на всеки винен любител, заради добрия си потенциал за отлежаване.
 
Тази пролет Виа Верде ще изненадат почитателите на виното с интересни блендове бяло, червено вино и розе.
Това, към което се стреми екипът на VIA VERDE е да създава вино, което разкрива потенциала на гроздето и тероара, вино със свой собствен характер и дух, вино, което вдъхновява.
Лозовите масиви на избата са в района на село Левуново и Илинденци.
 
Бутиковите вина на Виа верде можете да откриете в някои специализирани магазини,както и да поръчате онлайн на www.viaverde-m.com