Нашият избор

Извън видимото, почувствайте зимата!

Във вятъра, свирещ в комините, в снега и шепота в гората, в тишината и безкрайната белоснежна Пирин.

Хижите Безбог и Гоце Делчев

са любими за почитателите на зимната планина. Те са удобни и топли- сигурен покрив при всякакви природни условия. 

Далеч от града, тук можете да изпитате удоволствие от пълноценно прекарано време с хората, които обичате. Забравете за обвързаността си към съвременните технологични устройства, хвърлете заровете на старата табла с приятели в столовата и играйте „не се сърди човече“ с децата. Вземете снегоходки за здравословни походи  в близката околност- една невероятна възможност за спорт и климатотерапия.  Защото, снегоходките са безопасни и подходящи за всички възрасти. Предвижването с тях щади ставите и колената, като същевременно съдейства за активиране на всички жизнени процеси в организма и изгарянето на мазнините.

Ски писта Безбог е уникална със своето разположение.  

Трасето е изградено сред борова гора, а капацитетът и е съобразен с капацитета на обслужващия лифт. На пистата няма струпване на хора. Тя е подходяща за начинаещи скиори и деца.  

Ски и сноуборд са все по-достъпни спортове. 

Във всички обекти на комплекс  "Добринище" има оборудвани ски и сноуборд гардероби.  Предлагат се 4-дневни ВИП пакети на най-добри цени. В добре организираното училище за ски и сноуборд  се осъществява обучение в малки групи за деца и възрастни.

Полезна информация

Ски писта Безбог  е с дължина 5 км. и денивелация от 826м. До зоната се стига по 12-километров асфалтов път от гр. Добринище до хижа Гоце Делчев. От хижа Гоце Делчев започва седалкова въжена линия.

Ски пистата започва от подножието на връх Безбог и се разгръща в борова гора. Горната част на пистата от хижа Безбог до междинна станция е подходяща за деца и начинаещи скиори.  Долната част на трасето, след междинна станция на лифта, има стръмна част, т.нар. стена, която трябва да се минава внимателно и с добре подготвени за терена ски. Всички стръмни участъци се заобикалят  по красив страничен ски път.

Детската писта е при хижа Гоце Делчев. Тя се обслужва от два влека, а снегът се гарантира с оръдия за изкуствен сняг.

Долната станция на лифта се намира на 1485 м н. в., в непосредствена близост до хижа Гоце Делчев. Междинната станция е на 1894 м н. в., а горната - на 2227 м н. в., до хижа Безбог. Лифтът преодолява денивелация от 742 м за 27 мин. (първи участък - 13 мин., втори участък - 14 мин.).Капацитетните- 500 души на час.  

www.hoteldobrinishte.com