Нашият избор

Изгрев на Попово езеро

Тайнството на космическия ред, на кръговрата, който движи света, за човека винаги било е магия.
Сливайки се с природата ,често търсим откровение и знак, за да прочистим душите си и да отворим очите си към вечното.

На 21 юни, когато се ражда най-дългият ден и настъпва лятото, на Попово езеро в Пирин от далечни времена се случва свещено тайнство.
Първият слънчев лъч, пронизвайки се между два хълма и плъзвайки се по тихите води на езерото, докосва каменно светилище.

За древните ни предци- траките, това било ритуал на божествено и безплътно съединение между Небето и Земята, и раждането на техния син, персонифициран в лицето на царя- жрец. Царят, озаряван от слънцето е призован да постанови за пореден път изначалния обществен ред.

На този ден в най-ранния час на утрото, ние съвременни хора, които сме далече от езотеричните знаци на миналото, имаме шанс да погледнем света  и да потънем в красотата на един миг.
Всъщност, търсеното откровение не се отдава на всеки. А само на тези, които усещат звуците и трепетите около себе си, който могат да се отпуснат в безкрая и просто да помълчат.
 
Да бъдеш на това място е Избор и Повод за опознаване на планинските маршрути в парков район Безбог.

Препоръчваме програма за три дни с нощувка на хижа Безбог /2240м.н.в./.
Това е достатъчно, за да се изкачите до емблематичните върхове: Полежан, Безбог и Газей, да потопите крака в малко познатото Десилишко езеро, да видите „дамата с кока” и да получите слънчев поздрав на Поповото езеро. За финал- да приемете предизвикателството на връх Джано, за да надникнете от другата страна на хребетите и да си поставите нови предизвикателни цели , като това да стигнете до  Брезнишките и Корнишките  езера и зад връх Каменица- скритото от погледа Тевно езеро.
 
Туристическите пътеки изискват добра спортна подготовка, екипировка и добър водач, но възнаграждават с великолепни гледки и радост от покорените върхове.

Идея, концепция и фотография: Арт Идея Бг
 
За информация и резервация: