GastronomiX, 9-12 ноември

Нашият избор

GastronomiX, 9-12 ноември

Есенната среща на професионалистите от хранитело-вкусовата промишлиност е от 9 до 12 ноември 2016г., традиционно в Интер Ексо Център.
Тя е част от изложението за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване /СИХРЕ/

Участват браншове на винопроизводителите /Винен салон/, млекопроизводителите /изложба "Пътят на мялкото"/, месопроизводителите /Месомания/, хлебарство и др. 

За първи път ще се проведе събитието GastronomiX 2016

Основната цел на форума е да се даде възможност на изграждащите се готвачи и ресторантьори да овладеят по-горни нива в професията. GastronomiX 2016 включва конференция с лекции-презентации на световни и български шеф-готвачи и експерти в областта на кулинарията и ресторантьорството, а също и демонстрационно готвене с различни теми.
 
Сред лекторите са опитни и талантливи шеф-готвачи като Андре Токев, Ян Сминк от Холандия, Роберто дал Сено от Италия, Язуюки Кониши от Япония и много други вдъхновяващи професионалисти в кухнята, както и креативни сладкари като Алекс Иванчев, Борислав Екзархов, Ради Стамболов и Йоана Петрова...

Програма НА ФОРУМА 

ЦЕНТРАЛНО ФОАЙЕ на Интер Експо Център
 
14.00ч. Официално откриване на изложенията 
 
Зала Рила
15.00 – 16.00ч. Семинар Specialty Coffee – от фермата до чашата – лектор Йордан Дъбов
* Затворен семинар. Изисква се предварително записване на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Организатор: Асоциация на българските баристи
 
Зала Руен
16.00 – 18.00 ч „Концесионирането на морските плажове – гаранция за качеството на плажните услуги. Конкурс за избор на концесионер”.
Организатор: Българска туристическа камара
 
ИЗЛОЖБЕНА ЗАЛА №6
Зона „GastronomiX”
10.00 – 18.00 ч Кулинарно събитие GastronomiX - Презентации, лекции, демонстрации
Организатор: Българска асоциация на професионалните готвачи
10:00 ч Официално откриване на GastronomiX
 
Майсторски класове
10:30-11:00ч. Андре Токев: Защо GastronomiX или Да преоткрием кулинарна България
11:30-12:30ч. Йордан Дъбов: Как да готвим кафе
13:00-14:00ч. Язуюки Кониши от Кинджируши уасаби, Япония, Уасаби концепции
16:00-17:00ч. Алекс Иванчев, Инфузия в десерта
 
Свободни демонстрации
10:30-12:00ч. MERRYCHEF, корпоративна презентация
14:00-15:00ч. DELITA Trade: Италианска кухня – Pasta& Risotto, презентация Пламен Петров
16:00-17:30ч. METRO Рибен асортимент, презентация Владимир, Тодоров БАПГ: Техники за приготвяне на риба и морски дарове и съчетанието им в ястия
 
Щанд B8
10.00 – 18.00ч. Кулинарно състезание Unichef 2.0
Организатор: фирма Unilever Food Solutions
 
Зона на Асоциацията на българските баристи – щанд С6
 
13:00ч. Демонстрация Японски технологии за приготвяне на кафе у
дома; демонстрация и дегустация на кафета
16:00ч. Обявяване на победителите във викторината за деня и раздаване на наградите
 
10 ноември/ четвъртък
 
Зала Витоша
10.00 – 18.00 ч Двустранни бизнес срещи Food4Life 2016
Организатор: Enterprise Europe Network към Българската стопанска камара и Интер Експо Център
ИЗЛОЖБЕНА ЗАЛА №6
 
Зона „GastronomiX”
10.00 – 18.00 ч Презентации, лекции, демонстрации
Организатор: Българска асоциация на професионалните готвачи
 
Майсторски класове
10:00-11:00 ч Роберто дал Сено, Италия, Моето Черно океанско ястие
12:00-13:00 ч Ян Сминк, Холандия, Идеи и техники от Bocuse d’Or и ресторант Librije
14:00-15:00 ч Луис Спост, САЩ, HRC Academy: Shrimp and Grits – едно истинско южняшко ястие от САЩ
16:00-17:00 ч Майк ван Бокховен, F&B, Холандия, HRC Академия: Technology as F&B Industry Disruptor
 
Свободни демонстрации
10:30-11:30 ч EKRO Холандско телешко месо, Ян Сминк, Холандия и Никол Цветанова, Култ Гурме Кетъринг
12:00-13:00 ч ROBOT COUPE, презентация AVA-M
13:00-14:00 ч VALHRONA, презентация Алекс Иванчев, EOC
14:00-15:00 ч ДЕЛИСЮ Патешки деликатеси, презентация Димо Димов: дроб и работа с него, пет култови рецепти
16:00-17:00 ч YUTAKA, презентация Кейджи Сайки, Япония
 
Щанд B8
10.00 – 18.00 ч Кулинарно състезание Unichef 2.0
Организатор: фирма Unilever Food Solutions
 
Зона на Асоциацията на българските баристи – щанд С6
11:00 ч. Демонстрация: Как да приготвим кафе във Вакуумна кана – демонстрация на техника за приготвяне на кафе във вакуум кана и дегустация на кафета
 
13:00 ч. Демонстрация: Как да приготвим кафе в Chemex – демонстрация на техника за приготвяне на кафе в Хемекс и дегустация на кафета,
15:00 ч. Демонстрация: Как да приготвим кафе във V-60 – демонстрация на техника за приготвяне на кафе във V-60 и дегустация на кафета
 
16:00 ч. Обявяване на победителите във викторината за деня и раздаване на наградите
 
11 ноември/ петък
Фоайе пред изложбени зали № 5 и 6
10.00 – 18.00 ч Бариста шампионат  “Espresso Italiano Champion”
Организатор: фирма Енко Вендинг
 
Зала Рила
11.00 – 12.00 ч Дегустация на кафе от Гватемала  – ферма Калибус Ла Сиера – Най-доброто кафе в Гватемала за 2016 г. и второто най-високо оценено в света за 2016 г.
* Затворена дегустация. Изисква се предварително записване на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
Организатор: Асоциация на българските баристи
 
ИЗЛОЖБЕНА ЗАЛА №6
 
Зона „GastronomiX”
10.00 – 18.00 ч  Кулинарно събитие GastronomiX Презентации, лекции, демонстрации
Организатор: Българска асоциация на професионалните готвачи
 
Майсторски класове
10:00-11:00 ч Юрий Балталийски, Изкуството да бъдеш сладкар
12:00-13:00 ч Язуюки Кониши от Кинджируши, Япония
14:00-15:00 ч Йоана Петрова, Макарон концепция
16:00-17:00 ч Борислав Екзархов и Ради Стамболов, Гаврош гурме – трансформации
 
Свободни демонстрации
10:00-11:00 ч Говеждо CG, ROSTAR – Йордан Рангелов и Никол Цветанова, PURE
11:00-12:00 ч EAT ASIA - Петър Николов, Хотел Маринела: Техники за приготвяне на риба морски дарове и съчетанието им в ястия
13:00-14:00 ч BOARON, презентация Алекс Иванчев, EOC
14:00-15:00 ч Кинджируши уасаби продукти /Ясуюки Кониши, TAKO
16:00-17:00 ч Convoterm, презентация на AVA-M
 
Щанд B8
10.00 – 18.00 ч Кулинарно състезание Unichef 2.0
Организатор: фирма Unilever Food Solutions
 
Зона на Асоциацията на българските баристи – щанд С6
 
14:00 ч. Демонстрация: Еспресо – основни техники – лектор Йордан
Дъбов, кафе инструктор
16:00 ч. Обявяване на победителите във викторината за деня и раздаване на наградите
16:00 ч. Бариста парти: Каним всички баристи да се включат в нашето парти. Ще опитваме кафета, ще рисуваме с мляко и ще си поговорим за новостите в бранша.
 
12 ноември/ събота
 
ИЗЛОЖБЕНА ЗАЛА №6
Зона „GastronomiX”
 
11.00 – 12.00 ч Уъркшоп на тема: Пътят на „красивия кадър“ Как се създава един beauty shot - гайд за кулинарна фотография
Организатор: Goodlife.bg
Стоян Георгиев - Food photographer