Кулинарен гид

Лесен топъл шоколад

Необходими продукти за 2 чаени чаши:

200г. шоколад – микс черен и млечен

300мл. горещо мляко

2с.л. вода

Начин на приготвяне:

В канче се поставят 2 супени лъжици вода и начупения на малки парченца шоколад. Затопля се на слаб огън  при непрекъснато бъркане. Отделно се кипва млякото. По желание в него може да се добави пръчка канела и звездичка анасон за аромат. Когато шоколадът се разтопи, на тънка струя постепенно и с бъркане се добавя млякото. Шоколадовата напитка  е готова.

Сервира се с разбита сметана и настърган шоколад.

П.П.

Както винаги, когато престанеш да бъдеш консуматор или по български казано- готованец, нещата стават по-истински, по-вкусни и на по-достъпни цени. 

Топлият шоколад е много лесна напитка, изискваща малко повече внимание. Какаото, което се съдържа в шоколада дава енергия и сила. Топлият шоколад е най-добрата напитка за деца през зимата. 

Изпробвана рецепта в „Периволас“- конна база в село Бачево