Винен туризъм

Хотел Златен Рожен в Рожен

Село Рожен възниква като поклонническо място и носи името си от известния манастир „Рождество на Пресвета Богородица”. По пътя на поклонниците е изграден малкия бутиков хотел „Златен Рожен”.  Той е с капацитет 12 двойни стаи и 1 апартамент.  

Удобствата за гостите се допълват от механа със 130 места, Дегустационна зала 36 места и зала „Ловен кът” с 25 места. „Златен Рожен” може да бъде домакин на различни празнични и семейни поводи, сватби и др.

Вината на „Златен Рожен” защитават славата на Мелнишкия край и са подходящ акцент за всяка трапеза. Те могат да бъдат закупени от механата на хотела и от най-престижните винени магазини в България. В град Мелник могат да бъдат намерени във „Винена галерия” -представителният магазин на вината от долината на Струма. Дегустациите в хотела се организират както за любители, така и за професионални сомелиери и винени експерти с предварителна заявка.

В механата на хотела се сервира дивечово меню. Предлаганите ястия са както от глиган, сърна, така и от пернат дивеч. „Златен Рожен” е партньор на Българска ловна компания, която стопанисва ловните полета на дивечовъдните стопанства „Лопово” и „Студена вода”, разпростиращи се на площ от 2500ха в района на Мелник, Рожен и Катунци.

Празник на село Рожен и на фирмата "Златен Рожен" е християнския празник "Св. Петка Българска", който се чества на 14 октомври. 

София- Рожен- 183км, Сандански- Рожен- 28км., Петрич- Рожен-33км., Мелник- Рожен-6км., Банско – Рожен-110км.

www.hotelzlatenrozhen.com

www.zlatenrozhen.bg

Адрес

с. Рожен

Телефони

+359 879 801 300

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.