Зехтинът от остров Крит е нещо специално

Балкани

Зехтинът от остров Крит е нещо специално

Кулинарните достойнствата на съседите- Гърция

Зехтинът от остров Крит е нещо специално

Топлият средиземноморски климат, морските течения и подходящите почви са благоприятни за постигането на висока зрялост на маслините и синтезирането на запомнящи се аромати  и вкусове. На остров Крит са съхранени изключителни по своята възраст маслинови гори. В село Вувес, близо до град Ханя, расте и ражда до ден днешен маслиново дърво на  5000 години. 

Според археолозите традициите в производството на зехтин, отвеждат хилядолетия назад във времето на митичния цар Минос и Ранната минойска цивилизация.

В „Бакалия“- магазинът за оригинални гръцки хранителни продукти се предлага най-високо качествен зехтин от Крит и Пелопонес:

“ELMAR”- екстра върджин зехтин, който е студено пресован  и получен по традиционен начин

"CRETE GOLD"- екстра върджин зехтин, органик, нефилтриран, студено пресован с леко пикантен вкус. 

 "TELHINIA"-  екстра върджин зехтин, органик, нефилтриран, студено пресован със средно пикантен вкус и плодов аромат. Съчетава два вида маслини – Коронейки и Патриня. 

ПОМАЧЕ-  масло, което се добива от остатъците от зехтина, след обработката на маслиновата костилка. Това е  лек зехтин с неутрален аромат и вкус, на цвят е тъмно зелен или кафяв. Подходящ е за готвене, тъй като не променя аромата и вкуса на използваните при готвенето съставки.

Гръцка бакалия 

Малкото магазинче в центъра на София е кулинарна съкровищница от произведени в Гърция продукти и директно доставени. Освен цехтини, тек ще откриете оригинални сирена от всички региони, маслини, колбаси, ароматни подправки, сухари, сладкиши и други.

Можете да поръчате онлайн или да се възползвате от специални цени за Вашия магазин.

Адрес

гр. София, ул."Княз БорисI" 104

Телефон

+35924430007

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.