Нашият избор

DiVino посока

DiVino Taste е престижно изложение на българското вино.
В него се представят всички винени региони на България и по този критерий семпло, идентично и равнопоставено, са подредени и щандовете на участващите 7изби, с възможности за дегустация на над 400 вина. Количеството от информация е голямо. За да не попаднете във въртележка от вкусове и предложения и последващо замайване на главата, трябва да съставите предварителен план на своето посещение, без да бъркате дегустацията на вино с почерпка с вино.

На входа на форума ще получите малък бележник, в който  са представени всички участници и техните вина и в който можете да впишете личните си впечатления. Хубаво е, че събитието е в 3 дни, продават се пакетни билети и така можете да подредите приоритетите си в дегустациите, без да се претоварвате. Превърнете есенния уикенд в приятен и емоционален празник на виното.

Ако изберете регионалния подход в обзора, винените региони на България са:
Северозападен, Дунавска равнина, Черноморие, Розова долина, Сакар, Източна Тракия, Западна Тракия, Долината на Струма 

Всеки регион има своя идентичност, тероар и ембелматично вино. Опитайте се да усетите спецификите в различното и общото. Задавайте правилните въпроси. Поинтересувайте се за призовите вина и ценово ниво

Ако изберете подходът вино, можете да посветите посещението си тематично на бели вина, на розе, на червени вина.
Намерете собствена логика в своя избор. Естествено е, най-топлите региони на страната да създават хубави червени вина. Ароматните бели и изтънчени вина, често са от лозови масиви, обвявани от морски бриз, а розетата са майсторска класа.

Не пропускайте да маркирате вината с потенциал за отлежаване и с колекционерска стойност.
Всяко вино носи спомен, а прекрасно е когато то е сложено на масата за споделяне. 

След своята обиколка, виното което Ви е впечатлило, можете да закупите от организирания магазин. Статистиката от миналата година показва: над 5 хиляди посетителя на изложението и продажба на бутилка на всяка минута.